Barion Pixel

Az adataid védelme fontos a számunkra

Információkat – például sütiket – tárolunk egy eszközön vagy hozzáférünk az eszközön tárolt információkhoz, és személyes adatokat – például egyedi azonosítókat és az eszköz által küldött alapvető információkat – kezelünk személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez, nézettségi adatok gyűjtéséhez, valamint a termékek javításához. A megfelelő helyre kattintva hozzájárulhatsz ahhoz, hogy a fent leírtak szerint adatkezelést végezzünk. Másik lehetőségként a megfelelő helyre kattintva elutasíthatod a hozzájárulást, vagy a hozzájárulás megadása előtt részletesebb információkhoz juthatsz, és megváltoztathatod a beállításokat. Felhívjuk a figyelmedet, hogy személyes adataidnak bizonyos kezeléséhez nem feltétlenül szükséges a hozzájárulásod, de jogodban áll tiltakozni az ilyen jellegű adatkezelés ellen. A beállítások csak erre a weboldalra érvényesek. Bármikor módosíthatod vagy visszavonhatod beállításodat, ha visszatérsz erre az oldalra, és rákattintasz az „Adatvédelem” gombra a weboldal alján.

Tudatos felkészülés a nyaralásra testileg - lelkileg

Tudatos felkészülés a nyaralásra testileg - lelkileg
Veled is előfordult már, hogy hónapokon keresztül vártad a nyarat, hogy végre kikapcsolódj hosszabb időre, majd mikor véget ért a szabadságod, azon kaptad magad, hogy még fáradtabb és kimerültebb vagy mint azelőtt? Ha igen, sajnos ezzel nem vagy egyedül, de most adunk néhány tippet, hogyan kerülheted el idén ezt a stressz-csapdát!

Veled is előfordult már, hogy hónapokon keresztül vártad a nyarat, hogy végre kikapcsolódj hosszabb időre, majd mikor véget ért a szabadságod, azon kaptad magad, hogy még fáradtabb és kimerültebb vagy mint azelőtt? Ha igen, sajnos ezzel nem vagy egyedül, de most adunk néhány tippet, hogyan kerülheted el idén ezt a stressz-csapdát!

Tervezz meg mindent előre - hova, mikor, kivel, hogyan stb. gondolj át minden apró részletet, ugyanis ez a kulcsa a nyugodt kikapcsolódásnak, hacsak nem kalandtúrát szeretnél a pihenés helyett. Ne a reptérre való megérkezéskor jusson eszedbe, hogy fogalmad sincs, hogy juttok el a szállásig, vagy ne a szállásra való megérkezéskor derüljön ki, hogy nem is egyeztettél a szállásadóval, mikor fogsz pontosan érkezni, majd várhattok órákat, míg megkapjátok a kulcsokat. Ha mindent alaposan átgondolsz és jó előre megtervezel, rengeteg energiát és stresszt megspórolhatsz magadnak.

Dolgozz előre a munkahelyeden - a szabadságról visszatérve bőven elég lesz lelkileg megemészteni azt, hogy sajnos idő előtt véget ért, nem hogy még a munka is rád szakadjon az első napon. A nyaralás pozitív hatásainak megőrzése érdekében egyáltalán nem mindegy, hogyan érkezünk vissza, ezért érdemes úgy otthagyni a munkahelyet, hogyha lehetőség van rá csinálj meg néhány dolgot előre, vagy írj egy listát a teendőkről, ami megkönnyítheti, hogy felvedd újra a fonalat. Senkinek sem egyszerű fejben egyik napról a másikra átállni, légy türelmes magadhoz.

Kezdj el időben csomagolni - ha nem hirtelen ötlettől vezérelve jön az utazás, akkor célszerű már egy hónappal előre megírni a listát a szükséges használati tárgyakról. Ez alatt az idő alatt kényelmesen betudsz szerezni mindent, és nem kell rohangálni az utolsó előtti napon 10 különböző helyre, vagy a nyaralás első napján a homlokodra csapni, hogy mit felejtettél el otthon. Ezzel az egyszerű praktikával is rengeteg stressz faktortól kímélheted meg magad.

Hangolódj rá lelkileg is a nyaralásra - sokan az utolsó pillanatig hajlamosak agyon hajszolni magukat a munkába, azt gondolva, amíg távol lesznek leállhat a munka. Ha csak nem hónapokra utazol el, akkor megnyugodhatsz 1-2 hétre biztosan találsz megfelelő embert, aki rövid időre át tudja venni a munkádat, ha minden szükséges információt átadsz. A szabadság előtti héten próbálj meg kicsit könnyedebben hozzáállni a dolgokhoz, kezdd el szép lassan levenni a vállaidról a terheket és felkészülni a nyugodt kikapcsolódásra, mert mindenkinek jár a pihenés.

Nézd a dolgok derűs oldalát - ha épp nem úgy jön össze valami a nyaralás alatt, mint ahogy megtervezted, a lehető legjobb taktika, ha megpróbálod humorral kezelni. Nem azért utazol el messzire, hogy sopánkodj, ellenkezőleg, hogy minél jobban érezd magad és szórakozz!

Ne zsúfold tele a nyaralást programokkal - ha ott is folyamatosan egyik programról rohangálsz a másikra, előbb vagy utóbb testileg és lelkileg is belefáradsz a nagy pihenésbe. Próbáld meg végig gondolni, mi az amit igazán megszeretnél nézni és kényelmesen belefér az idődbe. 

Adj magadnak egy grátisz napot - ahogy már korábban is írtuk, nem lesz könnyű a nyaralásról való visszatérés a munkahelyre, ezért ha módodban áll, mindenképp hagyj még egy napot az átállásra. Igenis, el lehet fáradni a nyaralás alat t, igenis ki kell pihenni a nyaralást is. Rengeteg új élmény és inger éri ilyenkor az embert, amelyek lehet, hogy lelkileg feltöltenek, de mentálisan le is tud terhelni. 

Kötelező a napfényvédő használata - sokan nem tudják, hogy egy felhős napon is le lehet égni. Az ultraibolya sugárzás körülbelül 90 százaléka átjut a felhőkön. Ez visszatükröződik a homokról, vízről, így ezek is ugyan olyan súlyosan le tudják égetni a bőrt, mint a napfény. Ezért mindig legyen nálad fényvédő krém és sűrűn kenegesd magad!

Ne feledkezz meg a hajápolásról sem - a magas UV sugárzás, klóros vagy sós víz rendkívül megterhelő a haj számára, ezért fontos, hogy megfelelően ápoljuk. Nyáron a legjobb barátod lehet egy jó hidratáló sampon, balzsam vagy egy azonnali hatású hajkondicionáló spray, ami megkönnyíti a gubancok kifésülését a hajból és nem lesz nyár végére töredezett sem a hajad. Itt találod a legjobb hidratáló termékeket LINK>> 

Ha szeretnél még többet megtudni, hogyan érdemes ápolni a frizurádat a nyáron, akkor olvasd el az erről szóló cikkünket is LINK>>

Tartalomhoz tartozó címkék: Életmód
Az oldal tetejére