Barion Pixel

Az adataid védelme fontos a számunkra

Információkat – például sütiket – tárolunk egy eszközön vagy hozzáférünk az eszközön tárolt információkhoz, és személyes adatokat – például egyedi azonosítókat és az eszköz által küldött alapvető információkat – kezelünk személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez, nézettségi adatok gyűjtéséhez, valamint a termékek javításához. A megfelelő helyre kattintva hozzájárulhatsz ahhoz, hogy a fent leírtak szerint adatkezelést végezzünk. Másik lehetőségként a megfelelő helyre kattintva elutasíthatod a hozzájárulást, vagy a hozzájárulás megadása előtt részletesebb információkhoz juthatsz, és megváltoztathatod a beállításokat. Felhívjuk a figyelmedet, hogy személyes adataidnak bizonyos kezeléséhez nem feltétlenül szükséges a hozzájárulásod, de jogodban áll tiltakozni az ilyen jellegű adatkezelés ellen. A beállítások csak erre a weboldalra érvényesek. Bármikor módosíthatod vagy visszavonhatod beállításodat, ha visszatérsz erre az oldalra, és rákattintasz az „Adatvédelem” gombra a weboldal alján.

Sárga lett a hajad? Íme néhány tipp, hogyan tüntesd el vagy előzd meg!

 Sárga lett a hajad? Íme néhány tipp, hogyan tüntesd el vagy előzd meg!
A szőkítési folyamatoknál sajnos gyakran előfordul, hogy mindent az előírásnak megfelelően teszünk, azonban még sem vagyunk elégedettek, ugyanis a végeredmény egy csibesárga haj lesz. De miért is lesz sárga a hajunk, ahelyett hogy egyből csodaszép hamvas szőke lenne, ahogy azt minden szőkítőpor leírása ígéri?

A szőkítési folyamatoknál sajnos gyakran előfordul, hogy mindent az előírásnak megfelelően teszünk, azonban még sem vagyunk elégedettek, ugyanis a végeredmény egy csibesárga haj lesz. De miért is lesz sárga a hajunk, ahelyett hogy egyből csodaszép hamvas szőke lenne, ahogy azt minden szőkítőpor leírása ígéri?

Tudományos magyarázat a haj besárgulására:

A hajnak két szín pigmentje van: a feketés barna eumelanin és a vöröses narancs feomelanin. Minden hajszín ebből a két pigmentből áll. Ha a hajat szőkére festjük, hidrogén-peroxidot használunk, hogy csökkentsük a sötét eumelanint a hajban és a világosabb feomelanin megmaradjon. A folyamat során a haj a pirostól a narancssárgáig vagy a sárgáig különböző színárnyalatokat ölt, amíg el nem érjük a kívánt szőke színt. A feomelanin felelős azért, hogy szőkítés után milyen árnyalatú lesz a hajunk. Ez egyénenként eltérő, ugyanis mindenkinek egyéni, hogy mennyi ilyen típusú pigmentet tartalmaz a haja, illetve, hogy a szőkítés során ez mennyire „tűnik el”.

Szóval lehet jó a szőkítőpor, ha túl sok a sárga pigment a hajunkban, nem biztos, hogy egyből hamvas szőkére fog világosítani.

Mire kell odafigyelni:

  • Ha túl korán mosod ki a szőkítő elegyet, a világosítás folyamata túl korán szakad meg, ami rossz színt eredményezhet: a haj narancssárgának vagy sárgának tűnhet. Folyamatosan figyeld a szőkítés során a hajat, és akkor mosd le, amikor a megfelelő színt elérted. De a maximális hatóidőt semmiképp se lépd túl!
  • Fontos, hogy tisztában légy hajad állapotával. Válassz lehetőleg kímélő szőkítő port, ami óvja a hajszerkezetet is, hogy hajad a szőkítés után is teljes pompájában ragyoghasson! Ha szép hamvas színt szeretnél elérni, és óvnád a hajad állagát is, bátran ajánljuk a MAXIMA Plex Violet szőkítő port, mely extra lila pigmenteket tartalmaz a haj sárgulása ellen, és emellett Plex technológiával és argánolajjal készült, amely rendkívül hatékonyan védi a hajszerkezetet.
  • Reális célokat tűzz ki: egy szőkítő por általában 6-7 árnyalatot tud világosítani. Vagyis ha fekete a hajad, biztos, hogy nem lesz egy szőkítés után platinaszőke. Minimum 2 alkalomra lesz szükség, és azok között is legalább 2 hét szünet, de ajánlott megvárni a 4 hetet!

Ha még szőkítés előtt állsz, és esetleg nem vagy tisztában vele, hogy a hajad sok sárga vagy narancsos pigmentet tartalmaz, mindenképp konzultálj a fodrászoddal vagy egy szakemberrel! 

Mit tehetsz a sárgulás ellen:

  • A Nirvel Decoblanc sárgulást kiütő krém egy olyan semlegesítő krém, mely a nem kívánt sárga és narancs pigmenteket semlegesíti a hajban, így az eredmény szép, hamvas szőke hajszín lesz. Használata rendkívül egyszerű, mindössze egy kis mennyiséget kell a szőkítő elegyhez keverni belőle. A terméket ITT találod.     
  • Ha már túl vagy a szőkítésen, és nem vagy elégedett a színnel, túl sárga vagy narancssárga lett, esetleg pár nap után elkezdett besárgulni (ami a haj zsírosodása miatt szintén bekövetkezhet) ne aggódj, ez a következő sárgulás elleni samponokkal könnyedén orvosolható. A Kinmaster No Yellow hamvasító samponnal sárgulás ellen, a narancsárgás hajra pedig a Kinmaster No Orange hamvasító sampont ajánljuk, mely extra kék pigmentjeivel a rezes-narancssárgás árnyalatot semlegesíti. Azért kék pigmenteket tartalmaz, mert a színkörben a narancssárgával szemben a kék szín található, így az is fogja semlegesíteni a narancssárga pigmenteket. Ugyanezért van lila pigment a sárgulás elleni samponban. Jó hír, hogy most már a literes kiszerelés mellett 250 ml-esben is kaphatóak ezek a hamvasító samponok. Természetesen hosszú távon, ha rendszeresen használod, mindenképp a literes éri meg ;)

Ha tetszett a cikk, akkor az alábbiakat is neked ajánljuk:

Az oldal tetejére