Barion Pixel

Az adataid védelme fontos a számunkra

Információkat – például sütiket – tárolunk egy eszközön vagy hozzáférünk az eszközön tárolt információkhoz, és személyes adatokat – például egyedi azonosítókat és az eszköz által küldött alapvető információkat – kezelünk személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez, nézettségi adatok gyűjtéséhez, valamint a termékek javításához. A megfelelő helyre kattintva hozzájárulhatsz ahhoz, hogy a fent leírtak szerint adatkezelést végezzünk. Másik lehetőségként a megfelelő helyre kattintva elutasíthatod a hozzájárulást, vagy a hozzájárulás megadása előtt részletesebb információkhoz juthatsz, és megváltoztathatod a beállításokat. Felhívjuk a figyelmedet, hogy személyes adataidnak bizonyos kezeléséhez nem feltétlenül szükséges a hozzájárulásod, de jogodban áll tiltakozni az ilyen jellegű adatkezelés ellen. A beállítások csak erre a weboldalra érvényesek. Bármikor módosíthatod vagy visszavonhatod beállításodat, ha visszatérsz erre az oldalra, és rákattintasz az „Adatvédelem” gombra a weboldal alján.

Miért előnyös az ammóniamentes hajfesték?

Miért előnyös az ammóniamentes hajfesték?

Mi a szerepe az ammóniának hajfestés során és hogyan működik ezzel szemben az ammóniamentes hajfesték? Mik az előnyei az ammóniamentességnek, és mitől jó, ha valami még pPD mentes is? Fontos kérdések kozmetikum vásárlás előtt, és hozzá a döntést segítő válaszok.

Mi a szerepe az ammóniának hajfestés során és hogyan működik ezzel szemben az ammóniamentes hajfesték? Mik az előnyei az ammóniamentességnek, és mitől jó, ha valami még pPD mentes is? Fontos kérdések kozmetikum vásárlás előtt, és hozzá a döntést segítő válaszok.

Hogyan működik az ammónia és az ammóniamentes hajfesték?

Az ammóniának az a feladata a hajfestésnél, hogy megnyissa a hajszálak szerkezetét (kutikulát), hogy a festék pigmentek könnyedén behatolhassanak a hajszál belsejébe. Az ammóniamentes hajfestékek esetében ezt úgy oldották meg, hogy az ammóniát két-három másik hatóanyaggal helyettesítették, amelyek elvégzik az ammónia helyett a szükséges funkciókat.

Miért veszélyes az ammónia?

Az ammónia és a víz találkozásakor ammónium-hidroxid keletkezik, amely erősen irritáló hatású a bőrre nézve. Az ammóniát tartalmazó hajfestékek felvitele során, a festék közvetlenül a fejbőrrel kerül érintkezésbe, melynek során felszívódik a fejbőrön keresztül és bekerül a véráramba is. A fejbőrrel való közvetlen érintkezés irritációhoz vagy rosszabb esetben egyenesen allergiás reakciókhoz vezethet. Gyakori tünet a fejbőr kipirosodása, viszketése, vagy égető érzése.

További veszély még az ammóniát tartalmazó hajfesték felvitele közben jelentkező ammónia kipárolgás, ami irritálhatja a szemeket, a torkot, az arcüreget és a tüdőt. Extrémebb esetekben akár légzési nehézségeket is okozhat, illetve kedvezőtlen hatással van a már meglévő felső légúti megbetegedésekre nézve.

Az ammónia nem csak az emberre nézve káros, de komoly veszélyt jelent az állat és növényvilág számára is. Az óceánokba keveredve sajnos a tengeri élővilágot is képes megmérgezni. Az ammóniamentes hajfestékek választásával te is hozzájárulhatsz magad és környezeted védelméért. 

Hogyan hat az ammónia a hajad egészségére hosszú távon?

A gyakori ammóniás hajfestés helyrehozhatatlanul kárt tesz a hajszálakban. A hajszálak külső rétegét alkotó úgynevezett kutikula nem tud elsimulni mert az ammónia pH tulajdonságai savasabb környezetet hoznak létre. A hajszálak felszíne lyukacsos és törékeny marad, így a hajszerkezetet idővel meggyengül. A ammónia agresszív tulajdonságainak köszönhetően a Tirozin nevű aminosav is fokozatosan kiürül a haj szerkezetéből. A Tirozin azért kulcsfontosságú aminosav mert ez szabályozza a Melanin termelését, ami pedig mind az eredeti, mind pedig a felvitt hajszín megtartásáért felelős. Így tehát a Tirozin kiürülése közvetett módon rontja a haj színmegtartó tulajdonságát. Ez egy ördögi kőr, hiszen, ha gyorsabban kopik le hajadról a festékpigment akkor még gyakrabban kell festetni, ami ammóniás festék esetén tovább rontja a folyamatot.

Ammóniamentes hajfesték választásával megőrizheted hajad természetes szerkezetét, továbbá hajad tovább lesz képes megőrizni az árnyalatát.

Mik az előnyei az ammóniamentes hajfestéknek?

- Kíméli a fejbőrödet

Ammóniamentes hajfestékek használatával nem lépnek fel allergiás reakciók, nem fog viszketni vagy égni a fejbőröd. Vagyis abszolút megoldást nyújt az érzékeny fejbőrűek számára is.

Biztos lehetsz benne, hogy a fejbőrödet nem fogja semmi sem irritálni, hiszen az ammónia kihagyásával nincs jelen olyan allergén kemikália, ami kiválthatná ezeket a reakciókat.

- Megmaradnak a létfontosságú tápanyagok a hajban

Az ammóniamentes hajfestékek megemelik a pH értéket és egy lúgos, lágyító közeget hoznak létre. Ennek köszönhetően az ammóniamentes hajfestékek pigmentjei alacsonyabb kémhatáson is képesek bejutni a hajszerkezetbe és nem kell nyitva hagyniuk a hajszerkezetet úgy, mint az ammóniás hajfestékek pigmentjei. A hajszálakban található értékes keratin proteinek és a természetes nedvesség így nem tud eltávozni.

- Ugyanolyan végeredmény érhető el ammóniamentesen is

A mai modern ammóniamentes hajfestékek, pl. a Kinessences Color, Nirvel Nature, NHP képesek 100%-os fedést biztosítani ősz haj esetén is.

Hatalmas választék van az elérhető árnyalatok terén, így nem kell lemondanod kedvenc hajszínedről sem, hiszen biztos, hogy ki lehet keverni a megszokott árnyalatot is. A hajszínek pedig legalább olyan tartósak, mint a hagyományos hajfestékek esetén.

Mi az a pPD, és miért fontos, hogy a hajfesték ammóniamentes és pPD mentes legyen?

A pPD (p-Phenylenediamine = pPD) a hajfestékekben gyakran használt színmélység szabályzó, speciális összetevő. Az EWG szerint (Az Envirnmental Working Group (EWG) egy nonprofit szervezet, melynek missziója, hogy a nyilvánosság erejét használva védje a közegészséget és a környezetet. E cél megvalósítása érdekében vizsgálják a mindennapi életben használt vegyszerek biztonságát, az egészségre való hatását. A p-Phenylenediamine egy magas kockázatú vegyület, melynek mérsékelt rákkeltő hatása van és erőteljes allergén (2006-ban az év allergénjének választotta az amerikai contact dermatits szövetség). Az EWG közepesnek jelöli meg az összetevő reproduktív mérgező hatását, így terhesség idején nem ajánlott.

Még egy jó tanács…!

A használat előtt a túlérzékenységi bőr próbát itt is el kell végezni! Az allergiások az esetek többségében egyszerre több anyagra is érzékenyek lehetnek, sőt, a két hajfestés között eltelt időben is előjöhet egy újabb, eddig problémát nem okozó anyagra való allergia. A tökéletes biztonság érdekében ezért mindig végezzük el a túlérzékenységi bőrpróbát!

Tekintsd meg most akciós Nirvel Nature ammónia- és ppd mentes hajfestékünket az alábbi gombra kattintva: KATT!

Tartalomhoz tartozó címkék: Hajfestés
Az oldal tetejére