Barion Pixel

Az adataid védelme fontos a számunkra

Információkat – például sütiket – tárolunk egy eszközön vagy hozzáférünk az eszközön tárolt információkhoz, és személyes adatokat – például egyedi azonosítókat és az eszköz által küldött alapvető információkat – kezelünk személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez, nézettségi adatok gyűjtéséhez, valamint a termékek javításához. A megfelelő helyre kattintva hozzájárulhatsz ahhoz, hogy a fent leírtak szerint adatkezelést végezzünk. Másik lehetőségként a megfelelő helyre kattintva elutasíthatod a hozzájárulást, vagy a hozzájárulás megadása előtt részletesebb információkhoz juthatsz, és megváltoztathatod a beállításokat. Felhívjuk a figyelmedet, hogy személyes adataidnak bizonyos kezeléséhez nem feltétlenül szükséges a hozzájárulásod, de jogodban áll tiltakozni az ilyen jellegű adatkezelés ellen. A beállítások csak erre a weboldalra érvényesek. Bármikor módosíthatod vagy visszavonhatod beállításodat, ha visszatérsz erre az oldalra, és rákattintasz az „Adatvédelem” gombra a weboldal alján.

Hővédelem a hajnak - a kötelező lépés

Hővédelem a hajnak - a kötelező lépés
A hajszárításhoz, hajvasaláshoz vagy hajsütővassal való formázáshoz elengedhetetlen a hővédő készítmények használata, mert a meleg hajformázó eszközök nedvességet vonnak el a hajunktól, és ezáltal kiszárítják azt.  Arról nem beszélve, hogy a forróság komoly stresszt jelent a frizurának.

A hajszárításhoz, hajvasaláshoz vagy hajsütővassal való formázáshoz elengedhetetlen a hővédő készítmények használata, mert a meleg hajformázó eszközök nedvességet vonnak el a hajunktól, és ezáltal kiszárítják azt.  Arról nem beszélve, hogy a forróság komoly stresszt jelent a frizurának.

Azért, hogy a hajkoronánk ne váljon hosszútávon sprődé, a hajszálaink pedig töredezetté, minden hőformázásnál külső védőpajzsnak kell védenie őket, amit egy hővédő készítmény használatával tudunk biztosítani számára. Erre akkor is szükség van, ha formázás előtt nem mostunk hajat. Íme 5 pro tipp, hogy védd meg a frizurádat a hajformázók hőjétől:

1. Sok-sok nedvesség

Szerencsére megannyi lehetőség kínálkozik arra, hogy hajad megóvd a hőkárosodástól. Már a hajmosáshoz használt hajápoló termékek – tehát a sampon vagy a balzsam – összetevői is segíthetnek a hajad egészségének megőrzésében. Ezek ideális esetben hidratáló összetevőket, például keratint, aloe verát, panthenolt vagy selyem- és búzaproteineket tartalmaznak, melyek megkötik a nedvességet a hajszálak belsejében, és erősítik a hám rétegüket. Ilyen hidratáló sampon pl. a Nirvel Keratinos sampon, Kinactif Nutri sampon

2. Hővédelem a megfelelő időpontban

A vizes vagy nedves haj különösen sérülékeny, ezért sohasem szabad forró hajformázó eszközökkel érintkeznie. Csak a teljesen száraz (szárazra szárított) hajat szabad vasalni vagy hullámosítani. Ha a hővédő termék mellett hajformázó készítményt is szeretnél használni, akkor először mindig a hajformázót használd és csak utána vidd fel a hővédőt a frizurára, mert így a formázó termék hatása sem vész el.

3. Milyen hővédő termékek léteznek?

A hővédő hajápolók választéka az elmúlt években jelentősen bővült. Manapság sok termék nemcsak véd, hanem a haj különböző szükségleteit is kielégíti. Ezek a hővédő összetevők mellett gyakran további ápoló hatóanyagokat is tartalmaznak. Itt egy áttekintés a legfontosabb fajtákról:

  • Hővédő spray

Hajszárításhoz, hajvasaláshoz és göndörítéshez is alkalmas, ez a legszokványosabb változat elsősorban vékonyszálú hajra ajánlott, mert a spray nem nehezíti el a hajat. pl. Kinstyle Thermic hővédő spray.

  • Szérum

Egy szérummal extra ápoló löketet adhatunk a már károsodott hajnak. Az olyan hatóanyagok, mint a keramidok, aloe vera helyreállítják a haj szerkezetét, és rugalmasabbá teszik a hajszálakat. pl. Kinactif Nutri Serum, Maxima Fs Serum Glam

  • Hővédő folyadék

Az erős napsugárzás is hő stresszt jelenthet a hajnak. Nyáron tehát a könnyű, UV-szűrőt tartalmazó folyadékok nyújtanak megfelelő védelmet. pl. Maxima Sun Lovin hajkondícionáló, Kinactif Suncare Protector

  • Hővédő hajformázó krém

A hosszantartó és biztonságos hajegyenesítésre speciálisan kifejlesztett termék, különösen vékony szálú hajra a Kinactif Energy Extract, festett hajra a Kinactif Color Extract, sérült hajra pedig a Kinactif Nutri Extract

A göndör haj természeténél fogva nagyon száraz, ezért a styling krém hidratálja a hajszálakat, és megzabolázza a rakoncátlan tincseket, valamint a szálló hajszálacskákat. pl. Nirvel Curl Activator, Kinstyle Curly, Maxima Fs Curly

4. Az ideális hőmérséklet

A hajat nem muszáj mindig forró levegővel szárítani. Az alacsonyabb hőmérsékleten való szárítás kevésbé terheli a hajat, és ugyanolyan hatékony. Ha a hajformázást egy hajvasalóval vagy hajsütővassal folytatnád, akkor először hagyd a hajad egy kicsit kihűlni. Ezt követően kezdd el felvinni rá a hővédő készítményt. Noha sok eszköz akár 230 fokra is képes felmelegedni, a hajformázáshoz általában nincs szükség ilyen extrém hőmérsékletre, 185 fokkal is elérhetjük a kívánt eredményt, és így nem tesszük ki a szükségesnél nagyobb terhelésnek a hajat.

Ügyelj arra, hogy maga a hajvasaló és a hajgöndörítő eszköz is jó minőségű legyen. A legjobb, ha kerámia bevonatút választasz. pl. Nirvel Ion Kerámia hajvasaló

5. Természetes hővédelem – egy jó alternatíva

Ha egyszer épp nem lenne kéznél hővédő spray, egyszerű háziszerekkel is helyettesítheted azt. Méghozzá így: keverj össze egy kevés vizet almaecettel, töltsd szórófejes flakonba, és fújd a hajadra. Egy másik jó alternatíva a hideg kamillatea. Vagy ott az örök nedvességpótló kedvenc, az aloe vera. Az aloe vera gélt kis mennyiségekben vidd fel a hajadra a fejbőrtől egészen a hajvégekig.

Tartalomhoz tartozó címkék: Hajápolás
Az oldal tetejére