Barion Pixel

Az adataid védelme fontos a számunkra

Információkat – például sütiket – tárolunk egy eszközön vagy hozzáférünk az eszközön tárolt információkhoz, és személyes adatokat – például egyedi azonosítókat és az eszköz által küldött alapvető információkat – kezelünk személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez, nézettségi adatok gyűjtéséhez, valamint a termékek javításához. A megfelelő helyre kattintva hozzájárulhatsz ahhoz, hogy a fent leírtak szerint adatkezelést végezzünk. Másik lehetőségként a megfelelő helyre kattintva elutasíthatod a hozzájárulást, vagy a hozzájárulás megadása előtt részletesebb információkhoz juthatsz, és megváltoztathatod a beállításokat. Felhívjuk a figyelmedet, hogy személyes adataidnak bizonyos kezeléséhez nem feltétlenül szükséges a hozzájárulásod, de jogodban áll tiltakozni az ilyen jellegű adatkezelés ellen. A beállítások csak erre a weboldalra érvényesek. Bármikor módosíthatod vagy visszavonhatod beállításodat, ha visszatérsz erre az oldalra, és rákattintasz az „Adatvédelem” gombra a weboldal alján.

Otthoni hajfestés: Hogyan kerüld el a leggyakoribb hibákat

Otthoni hajfestés: Hogyan kerüld el a leggyakoribb hibákat
Az otthoni hajfestés olykor vakmerő vállalkozásnak tűnhet, de ha megfelelően felkészülünk és odafigyelünk néhány fontos dologra, akkor a végeredmény lenyűgöző lehet. Sokan választják ezt a lehetőséget, legyen az indok az egyszerű praktikum vagy a kreativitás szabadsága. Most megosztunk néhány tippet és tanácsot arról, hogy hogyan érheted el a legjobb eredményt otthoni hajfestés során.

Az otthoni hajfestés olykor vakmerő vállalkozásnak tűnhet, de ha megfelelően felkészülünk és odafigyelünk néhány fontos dologra, akkor a végeredmény lenyűgöző lehet. Sokan választják ezt a lehetőséget, legyen az indok az egyszerű praktikum vagy a kreativitás szabadsága. Most megosztunk néhány tippet és tanácsot arról, hogy hogyan érheted el a legjobb eredményt otthoni hajfestés során.

Miért válaszd az otthoni hajfestést?

Az otthoni hajfestés számos előnnyel jár. Először is, pénzt és időt takaríthatsz meg vele, nem beszélve arról a kényelemről, hogy otthon, a saját környezetedben végezheted a folyamatot. Emellett megadja a lehetőséget a személyes kreativitás kibontakoztatására is, hiszen szabadon kísérletezhetsz a színekkel és árnyalatokkal.

otthoni hajfestés, hajápolás, hajfestés

Mikor NE válaszd az otthoni hajfestést?

Ha még életedben nem festetted be a barátnőd vagy más haját, akkor nem biztos, hogy magadon kell elkezdeni a kísérletet. Mi hiszünk a fodrászok szakértelmében, ezért mindenkinek azt szoktuk ajánlani, hogyha nincs még semmilyen tapasztalata, akkor először forduljon szakemberhez vagy legalábbis kérje ki a tanácsát mielőtt neki látna az otthoni hajfestésnek.

Mit vegyél figyelembe a hajfesték kiválasztásánál?

Az otthoni hajfestés sikerének kulcsa az alapos előkészület és a megfelelő termék kiválasztása. Fontos, hogy olyan hajfestéket válassz, amely megfelel a hajtípusodnak és az elérni kívánt eredménynek. Vigyázz a választott színek árnyalatára és a hajad aktuális állapotára is. A bolti hajfestékek dobozán sokszor van egy kép, hogy milyen színt érhetsz el vele, de ez ugyanolyan, mint a professzionális színskálákon lévő színek: nagyban függ a kiindulási hajszínedtől, hogy milyen eredményt fogsz kapni. Ha bizonytalan vagy a megfelelő árnyalat kiválasztásában, mindig kérj segítséget egy fodrásztól, de mi is szívesen segítünk benne!

Otthoni hajfestő csomagok

Hogy megkönnyítsük a dolgod összeállítottunk néhány kezdő otthoni hajfestő csomagot, amiben mindent megtalálsz, amire szükséged lehet a folyamat során. Az otthoni hajfestő csomagok tökéletes megoldást kínálnak mindazok számára, akik szeretnék saját kezűleg, kényelmesen és költséghatékonyan megváltoztatni hajuk színét. Kiváló alternatívát jelentenek a szalonokban történő hajfestés helyett, lehetővé téve a gyors és egyszerű hajszínváltást a saját otthonuk kényelmében. 

Hogyan készülj fel a hajfestésre

Először is, nincs egy általános, szuperbiztos, mindenkire passzoló útmutató a hajfestéshez. Mindenki haja más színű, másmilyen állagú, van akié természetes, van akié festett, van akié szőkített, és többnyire a célunk sem ugyanaz. Ezért ha bizonytalan vagy (vagy drasztikus változtatáson gondolkodsz) mindenképp konzultálj szakemberrel. Ha azonban az ősz tincseket szeretnéd befedni, vagy pár árnyalatot sötétíteni, világosítani akkor adunk pár tippet.

Fontos: hajfestés előtt érdemes elvégezni az allergia próbát, főleg, ha új hajfestéket használsz! Ha bizonytalan vagy a választott színt illetően, fess egy próbatincset! Így megláthatod, a jelenlegi hajszíned hogyan fog reagálni az új árnyalatra, és ha mégsem tetszene, akkor még tudsz módosítani.

Eszközök a hajfestéshez

Először is vegyél fel egy olyan pólót, amit nem sajnálsz, és festékes lehet. Ha magadnak fested a hajad, kényelmesebb, mint egy beterítő fólia kendő. De ha másnak fested a haját, akkor viszont praktikusabb a beterítő kendő használata.

Ami egy hajfestéshez kelleni fog: ecset, tál (fontos, hogy NE fém legyen), mérőpohár vagy konyhai mérleg, hajfesték és oxidálószer. Itt találod a kellékeket.

Amit fontos tudni az oxidálószerekről

A legtöbb hajfesték oxidálószernek 4 erősségi fokozata van:

10 vol. – 3% : ez a leggyengébb oxi, ezt általában hajszínezéshez vagy sötétebbre festéshez használjuk.

20 vol. – 6% : ezt az oxit ősz haj festése esetén, vagy azonos színre festés esetén használjuk. 1 árnyalatot lehet vele világosítani is, de csak ha természetes hajon alkalmazzuk, vagy szőkítőporral.

30 vol. – 9% : ezzel az oxival 2-3 árnyalatot lehet világosítani, de fontos kiemelni, hogy ez világos színek esetén működik vagy szőkítőporral! Festett feketét nem fog felvilágosítani hajfestékkel.

40 vol. – 12% : ez a legerősebb oxidálószer, általában szőkítőporral való szőkítéshez vagy festett szőke haj lenövés befestésére használjuk, 3-4 árnyalatot is világosíthat hajfestékkel természetes hajon.

A keverési arányok és a hajfestés

A keverési arány hajfestékenként eltérő lehet, de ez mindenhol fel van tüntetve. Általában 1:1 az arány, ami azt jelenti, hogy 1 rész (pl. 60 ml) festéket keverj össze 1 rész (60 ml) oxival. Ha esetleg 1:1,5 a keverési arány, akkor 1 rész (pl. 60 ml) festéket keverj össze 1,5 rész (90 ml) oxival.

Megkönnyíti a hajfestést, ha először alaposan kifésülöd, majd 4 szekcióra osztod a hajad, és szekciónként összekötöd, így 1-1 részt könnyebben tudsz befesteni, és nagyobb valószínűséggel nem maradnak „üres foltok”. Kezdd a tarkód felől, hátulról a hajfestést, és úgy haladj előre.

Haladj vékony tincsenként, hogy biztos mindenhova jusson festék.

Ha a lenövésedet szeretnéd befesteni, először a tövekre vidd fel a hajfestéket, majd a hatóidő utolsó 10 percében vidd fel a haj hosszára is, hogy felfrissítsd a hajszíned. Mivel a hajhossz már festve van, így azt nem szükséges ugyanannyi időre befesteni, mint a töveket, a festék itt hamarabb hat, és így nem is roncsolod a hajad.

A hatóidő letelte után először vízzel öblítsd ki a hajadból a festéket, majd ezután samponozz. Fontos, hogy színvédő sampont és színvédő kondícionálót használj, amelyek savas pH-val rendelkeznek, ezáltal lezárják a kutikulát, és nem engedik ki a színt.

Hajszőkítés: Világosítás és sötétítés

Ha a hajad világosítani vagy sötétíteni szeretnéd, különös figyelmet kell fordítani a folyamatra. A világosítás során ügyelj arra, hogy a hajad ne sérüljön túlzottan, és hogy az elérni kívánt színt fokozatosan érd el, hogy elkerüld a haj esetleges károsodását. Ez esetben érdemes használni szőkítőporba keverhető hajregeneráló terméket. Itt találod az otthoni hajszőkítő csomagjainkat, melyekhez részletes leírást is küldünk. A sötétítésnél pedig győződj meg róla, hogy a választott szín megfelel a bőrtónusodnak és az általános megjelenésednek. 

Mit tegyél, ha nem sikerült a hajfestés?

Ha mondjuk nem érted el a hőn áhított hajszínt, esetleg túl sötét lett és újra szeretnéd próbálni a hajfestést, akkor ezt hajfesték eltávolítóval gyorsan és könnyen korrigálhatod. Ez a legjobb és legkíméletesebb módja egy nem kívánt hajfestési eredmény eltávolítására, hajszín korrekcióhoz, hajszín eltávolításhoz, függetlenül attól, hogy mikor lett festve, ráadásul a hajszín eltávolító művelet után a haj azonnal újrafesthető. A természetes pigmentekre nincs hatással, ezek színét nem változtatja, illetve a szőkítőporral való szőkítést sem módosítja, így ha nem vagy megelégedve az eredménnyel, érdemes valamilyen szőke árnyalatú hajfestékkel befesteni, színezni a hajat.

A festett haj ápolása

A hajfestés után kulcsfontosságú az ápolás, hisz megterhelő lehet a frizura számára, de megfelelő gondoskodással elkerülhetjük a kifakulást, a szárazságot és a sérüléseket. Használj olyan samponokat és balzsamokat, amelyek kifejezetten színvédő termékek, hogy megőrizd frissen festett hajszíned szépségét és egészségét. Emellett rendszeresen végezz hajpakolást és kerüld a túlzott hőkezelést (hajszárítás, hajvasalás), hogy megelőzd a haj kiszáradását és töredezését, vagy használj hővédő terméket

Végszó: Az otthoni hajfestés kihívásai és előnyei

Bár az otthoni hajfestés kihívásokkal járhat, a megfelelő előkészület és gondosság mellett sikeres lehet. Ne felejts el szakemberrel konzultálni, de mi is rendelkezésedre állunk, ha bármi kérdésed vagy bizonytalanságod merülne fel. Az otthoni hajfestés lehet szórakoztató kaland, és egy remek módja annak, hogy kifejezd önmagadat és kreativitásodat a saját stílusodban.

Ha tetszett a cikk, ezeket is ajánljuk neked:

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Hajfestés
Az oldal tetejére