Barion Pixel

Az adataid védelme fontos a számunkra

Információkat – például sütiket – tárolunk egy eszközön vagy hozzáférünk az eszközön tárolt információkhoz, és személyes adatokat – például egyedi azonosítókat és az eszköz által küldött alapvető információkat – kezelünk személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez, nézettségi adatok gyűjtéséhez, valamint a termékek javításához. A megfelelő helyre kattintva hozzájárulhatsz ahhoz, hogy a fent leírtak szerint adatkezelést végezzünk. Másik lehetőségként a megfelelő helyre kattintva elutasíthatod a hozzájárulást, vagy a hozzájárulás megadása előtt részletesebb információkhoz juthatsz, és megváltoztathatod a beállításokat. Felhívjuk a figyelmedet, hogy személyes adataidnak bizonyos kezeléséhez nem feltétlenül szükséges a hozzájárulásod, de jogodban áll tiltakozni az ilyen jellegű adatkezelés ellen. A beállítások csak erre a weboldalra érvényesek. Bármikor módosíthatod vagy visszavonhatod beállításodat, ha visszatérsz erre az oldalra, és rákattintasz az „Adatvédelem” gombra a weboldal alján.

Hajtípusok ABC-je: Ismerd meg a hajtípusodat és válaszd a megfelelő terméket!

Hajtípusok ABC-je: Ismerd meg a hajtípusodat és válaszd a megfelelő terméket!
A hajunk egészsége és szépsége számos tényezőtől függ, és az egyik legfontosabb része, hogy tisztába legyünk milyen hajtípusunk van. Például hiába használsz hidratáló sampont, ha zsíros hajtípusba tartozol, ne lepődj meg, ha két naponta kell hajat mosnod. De ne aggódj, ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan lehet meghatározni, hogy ki milyen típusú hajjal rendelkezik, valamint milyen termékeket ajánlunk hozzájuk, hogy a lehető legtöbbet hozd ki frizurádból.

A hajunk egészsége és szépsége számos tényezőtől függ, és az egyik legfontosabb része, hogy tisztába legyünk milyen hajtípusunk van. Például hiába használsz hidratáló sampont, ha zsíros hajtípusba tartozol, ne lepődj meg, ha két naponta kell hajat mosnod. De ne aggódj, ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan lehet meghatározni, hogy ki milyen típusú hajjal rendelkezik, valamint milyen termékeket ajánlunk hozzájuk, hogy a lehető legtöbbet hozd ki frizurádból.

ZSÍROS HAJ

A zsíros haj jellemzően gyorsan zsírosodik, a hajtövek közelében jelentkezik a legintenzívebben, illetve a haj könnyen lapos és ápolatlannak tűnhet. A zsíros haj kialakulásában a faggyúmirigyek túlzott faggyútermelése játszik szerepet.

Hogyan ismered fel?

  • A haj gyorsan zsírosodik a hajmosás után. (Kb. már 1-2 nap után)
  • Az olajos, csillogó réteg érezhető a hajtövek közelében.

Ha ezeket tapasztalod, akkor feltehetően a zsíros hajtípusba tartozol és a következő termékeket ajánljuk:

  • Sampon: Kerüld a túlzottan hidratáló samponokat, inkább olyanokat válassz, amelyek enyhén tisztítják a fejbőrt és szabályozzák a faggyútermelést. Legjobb sampon>>
  • Hajszesz: Ha gyorsan zsírosodik a hajad, akkor egy komplett kezelés ajánlott: sampon és hajszesz együttes használata. A zsíros haj megszüntetése nem egyik napról a másikra történik, légy türelemmel és használd rendszeresen az ajánlott zsírosodás elleni termékeket.
  • A mi kedvencünk: A Kinstyle Haute száraz sampon, egy igazi aduász termék a zsíros haj típusúaknak, ugyanis kitolhatjuk vele a két hajmosás közötti időszakot, azonnal eltünteti a zsíros hatást, és volumennövelő hatásának köszönhetően még dúsabbá is varázsolja a frizurát! Win-Win!

SZÁRAZ HAJ

A száraz hajból hiányzik a nedvesség, ami miatt élettelennek és töredezettnek tűnhet, emiatt sprőd hatása lehet. A fejbőrt viszketés és irritáció is kísérheti.

Hogyan ismered fel?

  • A haj száraznak és élettelennek tűnik.
  • A hajtincsek könnyen töredeznek és elágaznak. (sprőd hatás)
  • A fejbőr viszket és irritált lehet.

Ha ezeket tapasztalod, akkor feltehetően a száraz hajtípusba tartozol és a következő termékeket ajánljuk:

  • Sampon: Válassz hidratáló sampont, amely tartalmaz olyan speciális hajerősítő összetevőt, amely táplálja és hidratálja a hajat. Legjobb sampon>>
  • Kondícionáló: Használj gazdag, hidratáló balzsamot, amelyet a haj teljes hosszára és a fejbőrre is felvihetsz. Legjobb kondícionáló>>
  • A mi kedvencünk: A Kinactif Nutrition hővédő krém, ugyanis miközben erősíti és hidratálja a hajszálakat, védi is a hőhatásoktól, így mindenképp ajánljuk használatát hajvasalás, hajszárítás előtt.

NORMÁL HAJ

A normál haj egészségesnek és kiegyensúlyozottnak tűnik. Nem túlzottan zsíros vagy száraz, és általában könnyen kezelhető. A hajszálak közepesen vastagok és rugalmasak.

Hogyan ismered fel?

  • A haj egészségesen fénylik és jól áll.
  • Nem túlzottan zsíros vagy száraz, nincsenek különösebb fejbőr problémák.
  • Könnyen kezelhető és formázható.

Ha ezeket tapasztalod, akkor feltehetően a normál hajtípusba tartozol és a következő termékeket ajánljuk:

  • Sampon: Válassz enyhe tisztító hatású sampont, amely megőrzi a haj természetes egyensúlyát és hidratáltságát. Legjobb sampon>>
  • Kondícionáló: Használj könnyű balzsamot vagy kondicionálót, amely segít megőrizni a haj hidratáltságát és puhaságát, anélkül, hogy túlnehézzé tenné a hajat. Legjobb kondícionáló>>
  • A mi kedvencünk: A Maxima Fluid Jam folyékony hajhidratáló, ami extra fényt kölcsönöz a frizurának, E vitamint és UV szűrőt tartalmaz, valamint párataszító hatású. Mivel bátran használhatsz bármilyen hajápolót anélkül, hogy elnehezedne a hajad, ezzel a termékkel garantáltan ragyogni fogsz!

KOMBINÁLT HAJ

A kombinált haj egy vegyes típus, amelynek jellemzője, hogy a fejbőr zsírosabb lehet, míg a hajszálak végei szárazabbak, esetenként töredezettek lehetnek.

Hogyan ismered fel?

  • A hajgyökerek zsírosak, könnyen zsírosodnak.
  • A hajvégek szárazak, töredezettek lehetnek.
  • A fejbőrön jelentkező problémák (pl. korpásodás vagy irritáció) és a hajvégek károsodása egyszerre fordulhatnak elő.

Ha ezeket tapasztalod, akkor feltehetően a kombinált hajtípusba tartozol és a következő termékeket ajánljuk:

  • Sampon: Olyan sampont keress, amely kíméletesen tisztítja a fejbőrt, de nem terheli túl a hajgyökereket. Válassz olyan terméket, amely szabályozza a faggyútermelést, de nem is szárítja ki a hajat. Legjobb sampon>>
  • Kondícionáló: A hajvégek hidratálására és táplálására használj gazdag, kondicionáló sprayt. Csak a hajvégekre tegyél belőle, elkerülve a fejbőrt, ezzel együtt az idő előtti zsírosodást. Legjobb kondícionáló>>
  • A mi kedvencünk: A Kinactif Nutrition hidratáló spray, ugyanis intenzíven hidratálja a hajszálakat, miközben lágy, selymes és könnyen kezelhető lesz. Hajszárítás előtt és után is egyaránt használható, egyáltalán nem nehezíti el a hajat.

VÉKONY/SZÁLKÁS HAJ

A vékony vagy szálkás haj jellemzője, hogy a hajszálak vékonyak, gyengék és könnyen töredeznek. Ez a hajtípus általában lapos és élettelen.

Hogyan ismered fel?

  • A hajszálak vékonyak és gyengék.
  • A haj könnyen lelapul, kevésbé tartós a frizura.
  • Töredezett hajvégek jelentkezhetnek.

Ha ezeket tapasztalod, akkor feltehetően a vékony/szálkás hajtípusba tartozol és a következő termékeket ajánljuk:

  • Sampon: Keress olyan sampont, amely erősíti a hajat, valamint dúsítja és megemeli a hajtöveket. Legjobb sampon>>
  • Kondícionáló: Használj olyan balzsamot, amely hidratálja és kondícionálja a hajat anélkül, hogy elnehezítené. Figyelj, hogy csak a haj hosszára és a végekre vidd fel. Legjobb kondícionáló>>
  • Mi kedvencünk: A Kinactif Volume hajtőemelő hajhab, megvastagítja a hajszálakat, anélkül, hogy elnehezíteni és azonnali szuper, dús hatást kölcsönöz. Használj belőle csak egy mogyorónyit, vidd fel a vizes hajtövekre és szárítsd meg egyből a lehető legjobb hatás érdekében!

Reméljük sikerült beazonosítani, hogy melyik hajtípusba tartozol! Azonban fontos megjegyezni, hogy a hajtípusok nem mindig tökéletesen kategorizálhatók, ezért érdemes figyelni a saját hajunk jellemzőire, és azokhoz igazítani a hajápolási rutinunkat. Ha nem vagy továbbra sem biztos, hogy milyen haj típusba tartozol kérd ki a fodrászod vagy más szakértő véleményét is!

Ha tetszett a cikk, akkor az alábbiakat is neked ajánljuk:

Tartalomhoz tartozó címkék: Hajápolás
Az oldal tetejére