Barion Pixel

Az adataid védelme fontos a számunkra

Információkat – például sütiket – tárolunk egy eszközön vagy hozzáférünk az eszközön tárolt információkhoz, és személyes adatokat – például egyedi azonosítókat és az eszköz által küldött alapvető információkat – kezelünk személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez, nézettségi adatok gyűjtéséhez, valamint a termékek javításához. A megfelelő helyre kattintva hozzájárulhatsz ahhoz, hogy a fent leírtak szerint adatkezelést végezzünk. Másik lehetőségként a megfelelő helyre kattintva elutasíthatod a hozzájárulást, vagy a hozzájárulás megadása előtt részletesebb információkhoz juthatsz, és megváltoztathatod a beállításokat. Felhívjuk a figyelmedet, hogy személyes adataidnak bizonyos kezeléséhez nem feltétlenül szükséges a hozzájárulásod, de jogodban áll tiltakozni az ilyen jellegű adatkezelés ellen. A beállítások csak erre a weboldalra érvényesek. Bármikor módosíthatod vagy visszavonhatod beállításodat, ha visszatérsz erre az oldalra, és rákattintasz az „Adatvédelem” gombra a weboldal alján.

12 tipp a festett haj ápolására - Így őrizd meg a hajszínedet sokáig

12 tipp a festett haj ápolására - Így őrizd meg a hajszínedet sokáig

A hajfestés nem épp a legjobb dolog, amit tehetünk a hajunkkal, viszont ha jó minőségű színvédő sampont választunk és követjük az alábbi festett haj ápolási praktikákat, akkor sokáig megőrizhetjük hajunk egészségét és élénk színét. Most adunk egy kis gyorstalpalót, hogyan ápold megfelelően festett hajszíned, illetve hogyan spórolj meg magadnak időt és pénzt két hajfestés között.

A hajfestés nem épp a legjobb dolog, amit tehetünk a hajunkkal, viszont ha jó minőségű színvédő sampont választunk és követjük az alábbi festett haj ápolási praktikákat, akkor sokáig megőrizhetjük hajunk egészségét és élénk színét. 

Miért kell jobban odafigyelni a festett haj ápolására?

A festett haj ápolása nem csupán esztétikai szempontból fontos, hanem annak érdekében is, hogy hosszú ideig megőrizzük a frissen festett hajszín szépségét és egészségét. A hajszínezés és hajfestés megterhelő lehet a frizura számára, de megfelelő gondoskodással elkerülhetjük a kifakulást, a szárazságot és a sérüléseket. A szőke haj ápolása különösen kihívást jelent, hiszen ezek a tónusok könnyebben hajlamosak a fakulásra. Az ideális megoldások közé tartozik a színvédő samponok és a speciálisan festett hajra kifejlesztett termékek rendszeres használata.

festett haj ápolása, színvédő sampon, festett hajra sampon

Mit kell tenni, hogy ne fakuljon ki idő előtt a hajszín?

Hogy elkerüljük a fölös köröket és ne az ablakon dobjuk ki a pénzt, érdemes egyből professzionális hajfestéket választani, ugyanis kétszer annyi ideig tartja meg a hajszínt, mint a többi hajfesték. Ezenkívül az alábbi tippek segítenek megőrizni a hajszínt:

12 tipp a festett haj ápolására

Hajfestés után ne mossunk hajat 

Az első napokban a hajszínező anyagoknak időre van szükségük a hajba való beépüléshez, ezért 72 óráig nem tanácsos hajat mosni.

Forró víz elkerülése

A forró víz nyitott hajkutikulákat eredményezhet, amelyek hajszínvesztéshez vezethetnek.

Színvédő sampon használata

 A színvédő samponok segítenek megőrizni a hajszínt, és védelmet nyújtanak a kifakulás ellen.

Megfelelő balzsam kiválasztása

A hajszín megőrzéséhez olyan balzsamokat válasszunk, amelyek hidratálják és táplálják a festett hajat.

Ritkább hajmosás

A túl gyakori hajmosás lecsökkenti a hajszín tartósságát.

Hajszín felfrissítés a két festés között

A hajszín felfrissítő termékek segítenek fenntartani a hajszín élénkségét a két festés között.

Hagyd, hogy a hajad magától száradjon meg

A hajszárító és hajvasaló használata csökkentheti a hajszín élettartamát.

Védd a hőtől

Ha mindenképp vasalni vagy szárítani szeretnéd, használj előtte hővédő terméket, ami megvédi a káros hőtől.

Használj hajmaszkot

A hajmaszkok intenzíven táplálják a festett hajat, megőrizve annak egészségét és ragyogását.

Védd az időjárással szemben (UV és pára)

Napvédő spray-k használata segít megvédeni a hajat a napfény káros hatásaitól.

Védd a klórtól és a sótól

Fürdés után alaposan öblítsük le a hajat, hogy eltávolítsuk a klórt és a sót.

Csak a fejtetőn samponozz

 A hajvégek már eleve szárazabbak, így a fejtetőre korlátozott samponozás segíthet megőrizni a nedvességet a hajszínező anyagok számára.

Milyen színvédő sampont válassz?

A megfelelő színvédő sampon kiválasztása kulcsfontosságú a festett haj ápolásában. A piacon számos termék elérhető, de fontos olyan színmegőrző samponokat választani, amelyek nem csak tisztítják, hanem hidratálják és táplálják is a festett hajat. 

Ha  teljeskörű hajápolásra vágysz, akkor a Maxima Acid Therapy lesz a legideálisabb választás, ugyanis ez a kedvezményes csomag tartalmaz egy hajszínvédő sampont, balzsamot és hajvégápoló szérumot. Speciális gyümölcs savas összetevőkkel készülnek, amelyek kiegyenlítik a haj ph értékét, regenerálják, erősítik a haj szerkezetét, miközben a lehető legtovább tartja meg a haj színét is. 

Lehetőleg mindig használj hajszín lezáró hajápolót, vagy balzsamot, hogy védd a haj szerkezetét. Ha rendszeresen vasalod a hajad, akkor ezt a hővédő krémet imádni fogod, ugyanis kifejezetten hajegyenesítésre szánták. 

Szőke haj ápolása

A szőke haj különösen érzékeny a kifakulásra. A megfelelő ápolás érdekében válasszunk olyan sampont és hajmaszkot, amelyek speciálisan szőke hajra lettek tervezve. Hajszőkítés után érdemes hamvasító sampont használni, kerüljük a túlzott napfényt és használjunk hidratáló sprayt a szőke hajvégek védelmére. Gyakran előfordul, hogy besárgul a szőke hajszín, az alábbi blog cikkünkben részletesen kifejtjük, mit lehet ilyenkor tenni, katt ide.

szőke haj ápolása, festett haj ápolása

Összegzés

A festett haj ápolása elengedhetetlen az élettartam és a szín intenzitásának megőrzése érdekében. A fenti tippek betartásával hozzájárulhatunk a hajszínünk hosszú távú szépségéhez és egészségéhez. Ne feledkezzünk meg a megfelelő termékek kiválasztásáról, hiszen a színvédő samponok és balzsamok kulcsszerepet játszanak a festett haj hosszantartó szépségének megőrzésében.

Ha tetszett a cikk, akkor az alábbiakat is neked ajánljuk:

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Hajápolás Hajfestés
Az oldal tetejére