Barion Pixel

Az adataid védelme fontos a számunkra

Információkat – például sütiket – tárolunk egy eszközön vagy hozzáférünk az eszközön tárolt információkhoz, és személyes adatokat – például egyedi azonosítókat és az eszköz által küldött alapvető információkat – kezelünk személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez, nézettségi adatok gyűjtéséhez, valamint a termékek javításához. A megfelelő helyre kattintva hozzájárulhatsz ahhoz, hogy a fent leírtak szerint adatkezelést végezzünk. Másik lehetőségként a megfelelő helyre kattintva elutasíthatod a hozzájárulást, vagy a hozzájárulás megadása előtt részletesebb információkhoz juthatsz, és megváltoztathatod a beállításokat. Felhívjuk a figyelmedet, hogy személyes adataidnak bizonyos kezeléséhez nem feltétlenül szükséges a hozzájárulásod, de jogodban áll tiltakozni az ilyen jellegű adatkezelés ellen. A beállítások csak erre a weboldalra érvényesek. Bármikor módosíthatod vagy visszavonhatod beállításodat, ha visszatérsz erre az oldalra, és rákattintasz az „Adatvédelem” gombra a weboldal alján.

5 hajápolási termék, aminek a polcodon kell lennie

5 hajápolási termék, aminek a polcodon kell lennie
Egy tudatos hajápolási rutin, több lépésből áll. Ezeknek a lépéseknek a megfelelő alkalmazása nagyon fontos, hiszen bármilyen szuper terméket a hajadra kenheted, ha nem jól csinálod, akkor bizony várhatod a csodát.

Egy tudatos hajápolási rutin, több lépésből áll. Ezeknek a lépéseknek a megfelelő alkalmazása nagyon fontos, hiszen bármilyen szuper terméket a hajadra kenheted, ha nem jól csinálod, akkor bizony várhatod a csodát.

Éppen ezért összeszedtük neked azokat az alapvető termékeket, amik a Te rutinodból sem hiányozhatnak:

  • sampon
  • balzsam/kondícionáló
  • hővédő termék
  • hajvégápoló olaj
  • hajpakolás

1. Sampon - Sokan nem tudják mennyire befolyásolja a sampon összetétele és használata a haj állapotát. Azonban az a helyzet, hogy a megfelelő sampon kiválasztásán tényleg sok múlik. Nagyon sokszor 2-3 hajmosás után érzékeli az ember, hogy fénytelen, sprőd a haja, mert nem a megfelelő terméket használja.

Az is fontos, hogy a samponozás kétszer történjen meg, ugyanis első alkalommal a sampon csak a szennyeződéseket tünteti el a hajból, második alkalommal tudja kifejteni hatását. Ezért nem kell meglepődni, ha a professzionális samponok, csak a második mosásnál habosodnak fel.

Ha vékony, száraz a hajad, akkor fontos, hogy olyan sampont válassz, amely gazdag hidratáló összetevőket tartalmaz pl. Kinactif Nutri, Kinessences vagy Nirvel Repair. Ha könnyen zsírosodik, akkor kerüld az olajos összetevőket és használj olyan sampont, ami speciálisan kontrollálja a haj zsírosodását pl. Kinactif Balance, Nirvel Purifying. Ha korpásodik a hajad, akkor a fejbőrnek mély tisztításra van szüksége és helyre kell állítani a bőr mikroflóráját, amire tökéletes választás a Nirvel Detox vagy a Kinactif Purity. Ha festeted a hajad, akkor mindenképp használj színvédő sampont, mert a benne található speciális összetevők védik a hajszínét a kifakulástól és kiegyenlítik a haj ph értékét pl. Maxima Acid.

2️. Balzsam - A balzsamozás minden hajmosás kihagyhatatlan lépése,, hogyha szeretnéd, hogy könnyen kifésülhető legyen a frizurád és megkapja az alapvető hajápolást. Ha gyönyörű, egészséges a hajad, akkor is mindig használj, mert nélküle viszont tönkreteheted azt. 

A balzsamot célszerű a samponnal azonos hajápoló összetevők alapján választani, így a lehető leghatékonyabban fejti ki hatását. Elég néhány percig rajta hagyni a vizes hajon, majd alaposan kiöblíteni. Lehetőleg csak a hajvégekre tegyél, mert ha közel kerül a tövekhez, akkor hamar zsírosodhat tőle a haj, amit biztosan nem szeretnél. Festett hajra pl. Kinactif Color, vékony szálú hajra pedig a Kinactif Energy a legjobb választás.

3. Hővédő - Hajszárítás előtt, de legfőképpen hajvasalás/göndörítés előtt kötelező lépés a hővédő termék használata, hisz a tűző napra se mész ki napvédő krém használata nélkül, vagy ha igen, akkor biztos tapasztaltad, hogy a bőröd jó piros lesz utána és még kellemetlenül éghet is. A forróság komoly stresszt jelent a frizurának is, így ha van módunk rá, kíméljük meg ettől. 

A Kinstyle Thermic hővédő spray nem csak megvédi a hajszerkezetét a hajformázók hőjétől, de még hidratálja és táplálja is azt, a hozzáadott parfümnek köszönhetően meg csak úgy illatozni fog a fizurád. A hővédő termékek használatának fontosságáról az alábbi cikkben olvashatsz tovább.

4. Hajvégápoló olaj -  Ezt általában száraz hajra szokták ajánlani záró lépésként, azonban mi ajánljuk vizes hajra is rátenni, mivel a hő hatására pihe-puha és ragyogó lesz tőle a hajad, nem utolsó sorban pedig könnyebben fésülhetővé teszi a tincseket.

Ha hosszú hajad van vagy csak szimplán unod a hajszárítást és szívesen felgyorsítanád a folyamatot, akkor a Nirvel Argánolajat neked ajánljuk, ugyanis elég belőle néhány csepp a hajvégekre és akár 50%-kal lecsökkenti a hajszárítás idejét.

5. Hajpakolás - Ha töredezett vagy igénybe van véve a frizurád (hajszőkítés, hajfestés, hajvasalás stb.), akkor hetente legalább egyszer érdemes egy 10-15 perces hajpakolást elvégezni, ha viszont egészséges és nincsen semmi különösebb panaszod, akkor is érdemes 2-3 hetente egyszer, hogy biztosan el is kerüld az esetleges problémákat.

Személyes kedvencem a Kinessences természetes olaj esszenciával készült hajmaszk, amelyet két hetente egyszer szoktam használni, így a köztes időszakban is mindig fényes és selymes a frizurám. Viszont, ha erősen roncsolódott a hajad, akkor mindenképp a Kinessences Detox vagy Restore hajmaszkot ajánlanám, minden hajmosás után alkalmazd, néhány héten belül pedig látványos változást érhetsz el  :)


 

Tartalomhoz tartozó címkék: Hajápolás
Az oldal tetejére