Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ősz hajszálakból divatos frizura

Ősz hajszálakból divatos frizura
Kinél korábban, kinél később bukkannak elő az első ősz hajszálak, és bizony nagyon sok esetben ösztönös reakciónk, hogy eltakarjuk, befessük. Mi most szeretnénk kiemelni, mennyire trendi is lehet, megfelelő ápolás mellett, és egyáltalán nem kell szégyellni, sőt! Legyünk rá büszkék, és használjuk ki az általa nyújtott egyediség előnyeit. Nézzük meg, hogy kezeljük őszülő vagy ősz hajkoronánkat.

Kinél korábban, kinél később bukkannak elő az első ősz hajszálak, és bizony nagyon sok esetben ösztönös reakciónk, hogy eltakarjuk, befessük. Mi most szeretnénk kiemelni, mennyire trendi is lehet, megfelelő ápolás mellett, és egyáltalán nem kell szégyellni, sőt! Legyünk rá büszkék, és használjuk ki az általa nyújtott egyediség előnyeit. Nézzük meg, hogy kezeljük őszülő vagy ősz hajkoronánkat.

Ezt a meghatározó ezüstös-szürkés hajat színei miatt éveken keresztül “granny hair”, azaz “nagyi haj” néven emlegették. Régebben az ezüst hajat kerülték a leginkább, hiszen az öregedés letagadhatatlan jele volt, ma pedig fiatalok ezrei választják ezt a hajszínt, melyhez már nem igazán illik a “granny hair” kifejezés, inkább a silver, ezüst vagy szürke haj megnevezés az elterjedt.

Sokféleképp variálható hajszín

Egyre népszerűbbek az ombre, illetve balayage megoldások. Az ezüst haj készítésének számtalan módja van, van, hogy a hajtövet sötétebb színre festik, vagy a hosszú szürke tincsek világos szürke árnyalatban végződnek, vagy akár a lehető legvibrálóbb színekkel, pasztell színekkel is zseniálisan mutat.

A silver frizura lehet angyali, romantikus, légies, vagy vagány lázadó. Minden korosztálynak ajánljunk, minden stílusban, hiszen annyiféleképpen variálható, hogy biztos megleled köztük a kedvenced.

Amennyiben pénztárcánk és időnk megengedi a gyakori festést, lehet egyszínű és egységes az egész, azonban melírozott technika alkalmazásával elég ritkábban festetni, és szép dimenziót ad az ősz hajnak. 

A szürke haj előnye és hátránya

A szürke haj legnagyobb előnye – azonkívül, hogy a természetes őszülést trendivé alakította –, hogy hihetetlenül meghatározó, figyelemfelkeltő és menő. A silver összes árnyalata vonzza az ember tekintetét, hiszen sokkal intenzívebb, fényesebb és élénkebb, mint egy természetesen megőszült haj. Nincs korhatár, a tinédzsertől kezdve, a középkorú hölgyeken és férfiakon át, egészen az idősebb éveiben járó vendégekig, mindenkinek jól állhat ez a viselet.

A legnagyobb hátrány természetesen az elkészítés. Ugyanis sötét színű hajból hosszadalmasabb és költségesebb elérni a kívánt világos szürke árnyalatot, illetve a szőkítési procedúra roncsolhatja a hajszerkezetet, szárazabbá és töredezettebbé válhat. Szerencsére egy profi szakember és a professzionális anyaghasználat – ha nem is teljesen –, de jelentős mértékben orvosolni tudja ezt a problémát. Az otthoni kísérletezést egyébként sem ajánljuk, de ebben az esetben még fontosabbnak tartjuk, hogy kizárólag fodrászszalonban készíttesd el a silver frizurádat!

Hajfesték vagy hajszínező

A hajszínezés az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy kicsit felfrissítsük vagy kipróbáljunk valamilyen új hajszínt túlzott kémiai roncsolás és visszafordíthatatlan eredmények nélkül. A hajszínezők ugyanis nem épülnek be a hajszálakba, csupán felülre, a hajszálak külső rétegére kerülnek rá, így egyenletesen kopik ki, nem kell megvárni, hogy lenőjön a befestett rész, mint a hajfestésnél. Amennyiben meg szeretnéd hagyni ősz hajad, nem szükséges a festék, elég a kíméletesebb színező is. 

Megfelelő termékek használata 

Nem mindegy mi kerül a hajunkra! Nagyon sok káros összetevőt tartalmazó termék van a piacon, és nem feltétlen jó csak úgy levenni valamit a polcról és felkenni. Nézzünk utána az összetevőknek! Javasoljuk, hogy inkább olyan termékeket alkalmazzatok a hajatokon, amik magas százalékban természetes összetevőket tartalmaznak. Nem csak, hogy kevésbé roncsolják a hajszerkezetet, hanem a környezetre is jobb hatással vannak, mint kemikáliákkal teli társaik. Azt javasoljuk, válasszatok ammóniamentes hajszínezőt, ugyanis az nem okoz irritációt, keverő szín nélkül is maximális fedést biztosít, valamint az illata is jóval kellemesebb, mint az ammóniát tartalmazó változaté. 

A Kinessences Blonde tartós ammóniamentes hajszínező több, mint 90%-ban természetes összetevőket tartalmaz ammóniamentes és természetes prémium hajápoló összetevőkkel. A hajfestéssel megegyező tartósságú, az öt kontinens legnemesebb olajaiból készült esszenciával készül, a lehető legszebb szőke hajszínek készítéséhez.

Ha világosítani kell a hajadon, akkor azt lehetőleg olyan szőkítőporral, illetve szőkítő krémmel tedd, ami a lehető legkevésbé rongálja a haj szerkezetét és tartalmaz hajápoló összetevőket is, mint pl. a Kinblond Szőkítőpor, Kinessences Ammóniamentes Szőkítő krém.

Az ezüst, vagy szürke haj ápolása és fenntartása

  

Az oldal tetejére